Forskningsprojekter

Research_02Reproductive Choice. Researcher april 2013 – juni 2014

Reproduktivt valg er et 3 årigt forskningsprojekt som fokuserer på den grønlandske opfattelse, viden og erfaring omkring graviditet og svangerskabsforebyggelse. Projektet iværksættes i Kullorsuaq i den nordvestlige del af Grønland. Deltagerne er kvinder og mænd mellem 15 og 49 år. Reproduktivt valg er et internationalt tværfagligt forsknings samarbejde og projekt med deltagelse fra samfundet (CBPR) samt flg. institutioner: Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet, Sundhedsudvalget, de lokale sundhedsvæsener og samfundspartnere i Grønland, universitetet i Indiana i USA, Kinsey Instituttet, og Montana State University. Der er tre hoved elementer i Reproduktivt valg:

Del 1 Her undersøges de individuelle holdninger og opfattelser samt de sociale, kulturelle og miljømæssige forhold som udøver den største indflydelse på grønlandske kvinders og mænds valg når det handler om familieforøgelse.

Del 2  Her undersøges de miljømæssige, adfærdsmæssige og biologiske forhold som kan have en indflydelse på brugen og effektiviteten af svangerskabsforbyggende midler og en eventuel manglende brug af disse midler.

Del 3 vedrører design, udvikling og produktion af fortællinger som en måde til at præsentere den viden, de opfattelser og holdninger som grønlandske kvinder og mænd besidder omkring emnet reproduktive valg muligheder.

LINK: Under construction

 

RESEARCH PROJECTS_02

Inuulluataarneq. Projektleder fra 2009-2013

Inuulluataarneq (Det Gode Liv) formål er til at udvikle, implementere, evaluere og formidle forebygning af sexuelt overførte infektioner. Målgruppen er 15 til 19-årige unge samt deres forældre. Inuulluataarneq er udført som et tværfagligt, internationalt samarbejdsprojekt, er opbygget som Community Baseret Participatory Research (CBPR), og involverer forskere og studerende fra USA, Canada, Danmark og Grønland. Inuulluataarneq blev implementeret i Uummmannaq og Paamiut. Den ledende forsker er Elizabeth Rink ved MSU – Montana State University.

Inuulluataarneq er  støttet af the National Science Foundation (Nummer 090851). I 2010 blev der også bevilget en supplement bevilling af NSF samt fra Grønlands Selvstyre til grønlandsk studerende til kompetence bygning og informationsformidling af Inuulluataarneq projektet.
LINK: Inuulluataarneq

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *