Kids Front and Center – Greenland is a Land of Artists

Kids Front and Center – Greenland is a Land of Artists er et danseprojekt for og med grønlandske børn og unge.

Qiajuk Studios & Productions’ Ruth Montgomery-Andersen søsætter i samarbejde med koreograf og danser Ann Crosset, et projekt hvor børn og unge er i centrum for formidlingen af deres egen fortælling, udtrykt igennem dans.

To unge dansere, Qivioq Bähr Jensen og Ivi Luna Olsen vil med støtte fra professionelle mentorer skaber en forestilling sammen med et hold grønlandske 12 -15-årige dansere Alberte Brandt, Maria Køhler, Ella Faber og Sarah Poulsen.  Forestillingen vil blive vist for børn på skoler i Nuuk og Kulusuk.

Sideløbende med prøverne og udviklingen af forestillingen vil danserne fotografere forløbet og den endelige forestilling. Grønlandskfotografen Angu Motzfeldt er tilknyttet fotoprojektet, som bliver vist til efteråret på en udstilling i Det grønlandske Hus, København.

Børn og unge, der får lov til at eksperimentere med deres eget udtryk, opnår selvtillid, styrke og muligheden for at skabe og producere fremtidens kunst og inspirere andre børn og unge.

 

Projektet vil støtte Grønlands næste generation af dansere, og give dem mulighed for at sætte deres aftryk på dansen i og udenfor Grønland.

 

Forestillinger finder sted i april 2023 i Nuuk.

 

Kids Front and Center - Støttet af: NAPA, Qiajuk Studios & Productions, Tips – og Lottomidler- Grønland, Sermersooq Kulturfonden, Wilhelm Hansen Fonden, NunaFonden, NuQi- Nunatta Qiteqatigiiffiat

Next
Next

NuQi i Nyhederne